FAQ

FAQ

 

Als je op internet gaat zoeken of je hoort de vele verhalen over Kangen water dan ik me voorstellen dat het vragen oproept. Hieronder vind je antwoord op een aantal veel voorkomende vragen. Staat je vraag hier niet tussen, dan neem gerust contact op.

 

 1. Wat is het verschil tussen Kangen water en gevitaliseerd water?
 2. Wat is het verschil tussen een Kangen apparaat en een water filter?
 3. Waarom is er negatieve publiciteit te vinden over Kangen water op het internet?
 4. Hoe weet ik welke informatie over Kangen Water op het internet betrouwbaar is?
 5. Wat doet het koolstoffilter in het apparaat?
 6. Zorgt Kangen water ervoor dat ik gewicht verlies?
 7. Zorgt Kangen water ervoor dat ik van mijn klachten afkom?
 8. Hoelang duurt het voor dat ik iets merk van Kangen water?
 9. Kan Kangen water ervoor zorgen dat ik mij minder moe voel?
 10. Waarom hebben de Kangen apparaten zo’n hoge prijs?
 11. Kan ik een Kangen apparaat in meerdere keren gespreid afbetalen?
 12. Wat is het verschil tussen Kangen en Enagic?
 13. Heeft Enagic alleen ionisatoren of ook andere apparaten?
 14. Is het Kangen water systeem een piramidespel?
 15. Is het Kangen water systeem een MLM-systeem?

 

 

1. Wat is het verschil tussen Kangen water en gevitaliseerd water?

Kangen water en gevitaliseerd water zijn twee heel verschillende dingen. Een vitalisator werkt alleen op het energetische vlak: het maakt het water ‘energetisch zuiver’. Deze vitalisatie is niet wetenschappelijk onderbouwd.

Kangen water is water dat eerst gefilterd wordt en vervolgens geïoniseerd, waarbij het de volgende eigenschappen krijgt:

 • hoge alkalische waarde
 • hoge anti-oxidant waarde
 • veel zuurstof
 • microgeclusterde, hexagonale structuur

Dit is allemaal wel wetenschappelijk aangetoond en wordt in vele ziekenhuizen en door doktoren en wetenschappers gebruikt.

 

2. Wat is het verschil tussen een Kangen apparaat en een water filter?

Een water filter richt zich alleen op het filteren van onzuiverheden uit het water. Kangen apparaten hebben ook een filter, maar dit is slechts een klein onderdeel van de functie van het apparaat. Kangen apparaten zijn daarnaast vooral ionisatie apparaten, waardoor het water anti-oxidant, hoog alkalisch, hexagonaal en zuurstofrijk wordt.

 

 

3. Waarom is er negatieve publiciteit te vinden over Kangen water op het internet?

Er is een aantal partijen niet gebaat bij het succes dat Kangen water heeft. Veel mensen worden er beter en gezonder van, waardoor de farmaceutische industrie dit als bedreigend ervaart. Voor hen dus een reden om negatieve verhalen over Kangen water te verspreiden. (Bijv. via www.skepsis.nl en www.kwakzalverij.nl)

 

Verder zijn er ook heel wat partijen die proberen een graantje mee te pikken van het succes van Kangen. Dit doen ze door mensen naar hun site te lokken als men ‘Kangen water’ of ‘Enagic’ intikt. Vervolgens kraken ze dan Kangen af en prijzen ze hun eigen product aan, om de koper om de tuin te leiden en zo zelf meer verkopen te genereren.

Erg achterbakse praktijken dus, die allemaal met geld te maken hebben…

Belangrijk om even te vermelden dat er GEEN onafhankelijke zgn. ‘vergelijkings-sites’ op internet zijn. Achter iedere vergelijkings-site zit een verkoper, die er baat bij heeft bepaalde uitkomsten (die vaak helemaal niet kloppen) zo te schetsen. Dus laat je niet om de tuin leiden!

 

Kangen water is met vlag en wimpel de beste ionisator op de markt:

 • de enige die officieel medisch gelicenseerd is en in ziekenhuizen gebruikt wordt
 • de enige die medische kwaliteit titanium en platina voor zijn platen gebruikt
 • de enige die zulke extreme pH waardes kan genereren, dat het anti-bacterieel water (pH 2,5) en ontvettend water (pH 11,5 – om pesticiden af te kunnen wassen) met een hele hoge anti-oxidant waarde kan maken (om allerlei gewrichtsklachten zoals jicht/reuma/artritis en sportblessures ook extern te kunnen behandelen)
 • de enige die 4 schoonmaakopties heeft, waardoor de apparaten minimaal 15-20 jaar meegaan, maar uit ervaring blijkt die levensduur nog veel langer dan dat te kunnen zijn.
 • de enige die al 40 jaar bestaat en de allerbeste service geeft!
 • de enige die zonder extra ‘trucjes’ (zoals bijv. extra bijvoegen van mineralen) de allerbeste waardes kan produceren, doordat de kwaliteit van de platen zo extreem goed is dat het een hele hoge stroomstoot kan verdragen en er hele extreme waardes geproduceerd kunnen worden.
 • komt uit Japan, waardoor kwaliteit gewaarborgd is! De kwaliteitseisen in Japan liggen erg hoog.

 

 

4. Hoe weet ik welke informatie over Kangen Water op het internet betrouwbaar is?

Voor de leek is dit bijna onmogelijk. Slechts bijzonder uitgebreid onderzoek leidt tot de juiste kennis hierover. Daarbij is essentieel om alle claims die op sites gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld ‘is gelicenseerd door de FDA’, na te trekken! Er staan namelijk verschrikkelijk veel onwaarheden op internet. Iedereen mag er namelijk op zetten wat hij wil, in z’n eigen voordeel en vaak om de klant om de tuin te leiden.

Kijk ook altijd of de site die negatief over Kangen water bericht daar zelf baat bij heeft! Dan is de achterliggende reden al duidelijk..

Kijk hier om alle licensies van Kangen water te bestuderen.

 

 

5. Wat doet het koolstoffilter in het apparaat?

 

Het Enagic filter is een actieve koolstof filter. Op de website van Enagic vindt je dat het voor zo’n 98% chloor eruit filtert en verder alle deeltjes ≥ 5µm tot < 15µm.

Op internet is dit nog te vinden:

Wat filtert kool wel en niet uit het water:

 • Stoffen die wel verwijderd worden:
 • Organische stoffen die het water geel kleuren (Gilvin)
 • Organische zuren
 • Hormonen
 • Proteïnen
 • Vitaminen
 • Fenolen
 • Pesticiden
 • Nicotine
 • Antibiotica (medicijnen!)
 • Chelaten (evt. met de hieraan gebonden sporenelementen)
 • Stoffen die niet verwijderd worden:
 • Ammonia(k)
 • Nitriet
 • Nitraat
 • Kale sporenelementen als Ca2+, Mg2+, K+, Cl- enz.
 • (zie: www.cichlidenkwekers.nl/actief-kool/)

 

Verder biedt Enagic nog 8 paar verschillende pre-filters aan voor extra filtering in gebieden waar dit nodig is.

 

 

6. Zorgt Kangen water ervoor dat ik gewicht verlies?

Kangen water zorgt ervoor dat je lichaam weer in een betere balans komt. Het zuur-base evenwicht wordt weer genormaliseerd, waardoor alle processen in je lichaam weer beter gaan functioneren. Dit heeft bij veel mensen het effect dat ze (soms heel veel) gaan afvallen, en bij anderen die te mager zijn, dat ze juist wat aankomen. Kortom, je lichaam functioneert weer beter, waardoor het van allerlei disbalansen (waardoor ziekte kan ontstaan) af kan komen.

 

 

7. Zorgt Kangen water ervoor dat ik van mijn klachten afkom?

Kangen water zorgt ervoor dat je lichaam weer in een betere balans komt, waardoor het hele systeem beter zijn werk kan doen. Bij heel veel mensen resulteert dit inderdaad in vermindering of verdwijning van vele klachten. Echter zijn er vele invloeden, waardoor het per persoon verschillend is in hoeverre men van klachten afkomt. Tenslotte is het menselijk lichaam onderhevig aan vele invloeden die allemaal een effect op onze gezondheid hebben. Het is wel voor iedereen gezond! Want een ieders balans wordt beter door Kangen water.

 

 

8. Hoelang duurt het voor dat ik iets merk van Kangen water?

Dit is voor iedereen verschillend. Ieder mens, ieder lichaam is verschillend en iedereen heeft een andere situatie in zijn lijf; de één is een stuk gezonder dan de ander. Het is dan ook moeilijk te zeggen hoelang het duurt voordat je iets merkt van Kangen water. Bij de één is dat binnen een week, bij velen binnen een paar weken, maar bij anderen duurt dat maanden. Daarbij is belangrijk dat men genoeg Kangen water drinkt: aangeraden wordt 30 ml. per kg. lichaamsgewicht te drinken voor het in stand houden van gezondheid. Is iemand echter onderhevig aan veel verzurende invloeden, zoals veel medicijngebruik, alcohol, roken, frisdrank met prik, overmatig sporten, dan zou hij meer moeten drinken.

 

 

9. Kan Kangen water ervoor zorgen dat ik mij minder moe voel?

Kangen water zorgt bij heel veel mensen voor meer energie. Dit komt o.a. door de grote hoeveelheid zuurstof die Kangen water bevat. Maar ook het normaliseren van het zuur-base evenwicht in het lichaam zorgt uiteindelijk voor meer energie.

 

 

10. Veel mensen vinden de apparaten duur. Waarom hebben de Kangen apparaten zo’n hoge prijs?

Kangen apparaten zijn de enige ionisatoren op de markt die platen hebben van medische kwaliteit titanium, gecoat met medische kwaliteit platina. Dit is hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt als iemand bijv. een pin in zijn knie of heup moet krijgen. Dit is materiaal dat levenslang veilig in het lichaam kan zitten.

Deze medische kwaliteit platen in het Kangen apparaat zijn dan ook de reden dat alleen Kangen apparaten een medische licentie hebben. Dit apparaat kan dan ook veilig levenslang gebruikt worden.

 

Dit medische kwaliteit titanium en platina zijn kostbare materialen.

Vergeleken met andere medische apparaten valt de prijs van een Kangen apparaat nog erg mee. Zeker gezien het feit dat Kangen apparaten minimaal 15-20 jaar meegaan en met af en toe een onderdeel vervangen zelfs levenslang meegaan. Goedkopere ionisatoren halen deze levensduur bij lange na niet, aangezien de aanslag op de platen en de niet toereikende schoonmaakopties bij hen voor problemen op korte termijn zorgen.

 

 

11. Kan ik een Kangen apparaat in meerdere keren gespreid afbetalen?

Ja, alle Kangen apparaten zijn in termijnen af te betalen. Er zijn mogelijkheden voor betaling in 3, 6, 10 of 16 termijnen. Hierdoor wordt het zelfs voor de kleine beurs mogelijk om een Kangen apparaat aan te schaffen.

 

 

12. Wat is het verschil tussen Kangen en Enagic?

Enagic is het bedrijf achter Kangen water. Enagic bestaat al 40 jaar en is een bijzonder betrouwbaar bedrijf met de meeste expertise betreffende ionisatie van water.

 

Officiële websites:

www.enagic.com (US-website)

www.enagic.de (EU-website)

Kangen water is een gepatenteerd merk voor water gemaakt door de ionisatoren van Enagic.

 

 

13. Heeft Enagic alleen ionisatoren of ook andere apparaten?

Enagic heeft naast ionisatoren ook een douchesysteem (Anespa), waardoor ook douchen met de beste kwaliteit water mogelijk wordt.

 

 

14. Is het Kangen water systeem een piramidespel?

Websites die er baat bij hebben om Kangen omlaag te halen roepen soms dat Kangen iets met piramides te maken zou hebben. De websites die dit zeggen hebben er eigenbelang bij om dit soort leugens te verspreiden.

Enagic is een zeer betrouwbaar bedrijf dat al 40 jaar de beste kwaliteit ionisatoren op de markt brengt. Dit doen ze door middel van direct sales. Dit heeft niets van doen met piramides.

Piramidespelen gaan namelijk alleen over geld en niet over een product. Bovendien vallen piramides altijd binnen afzienbare tijd om. (Enagic bestaat al 40 jaar).

Bij piramides verdient de persoon die bovenaan staat altijd het meeste geld en daardoor is het een oneerlijk systeem.

 

Bij het direct sales systeem van Enagic wordt gebruikt gemaakt van een 8-punten systeem, waarbij van onder af aan wordt uitbetaald. ‘De bovenste’ wordt niet oneindig uitbetaald door werk dat iemand onder hem doet. Als je langere tijd niet actief blijft, vervallen de commissies. Dit is wel een eerlijk systeem.

Enagic investeert met dit systeem niet in groothandels, winkels, reclame etc. Al deze kosten worden gespaard om aan de distributeurs uitbetaald te worden.

 

 

15. Is het Kangen water systeem een MLM-systeem?

Het Kangen systeem lijkt wel op een Multi-Level-Marketing-systeem, maar is het niet, aangezien het niet over allerlei levels uitbetaalt, maar volgens een 8-punten systeem. Bovendien moet er bij strikte MLM-systemen altijd iedere maand iets ingekocht worden; dit is bij Enagic ook niet van toepassing.

Gezond H2O